Docenten

Wie is mijn docent?

De cursussen worden gegeven door Marinda Wiersema, Lenny VolgerStijntje Rorive-Van der Klei en Gaby Bosch. De lessen vinden plaats in Amersfoort, en Utrecht.

Marinda begeleidt al meer dan 10 jaar met veel plezier en passie vrouwen rondom de zwangerschap in Utrecht. Inmiddels heeft ze al meer dan 1500 vrouwen geholpen met de voorbereiding van hun bevalling. Daarnaast is ze als mede-oprichter en docent verbonden aan het opleidingsinstituut MAMZ! Academy dat is erkend door het CRKBO.

Ze volgde onder meer de Shiatsu-opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag en de opleiding als docent voor zwangerschapsyoga bij Samsara in Bilthoven. Daarnaast deed ze diverse coachingsopleidingen en workshops op het gebied van NLP, systemisch werken, EFT en intuitieve ontwikkeling in India.
Zij vindt een goede balans in haar leven door de combinatie van haar werk met “het hoofd en het hart” als mentor en trainer en met “de handen en het hart” als therapeut. Naast haar werk is ze moeder van twee dochters en twee stiefzoons.

“Als trainer van MAMZ! vind ik het geweldig om vrouwen rondom hun zwangerschap te steunen en ze te inspireren in hun weg naar moederschap. Het centrale thema van mijn lessen is “energie en balans” in de breedste zin van het woord. Tijdens de lessen maak ik gebruik van mijn kennis van de oosterse geneeskunde, maar zeker ook mijn ervaring als moeder en mentor. Mijn lessen zijn afwisselend en switchen van serieus naar lekker ontspannen. Ik vind het belangrijk om naast de lesstof ook tijd te nemen om ervaringen uit te wisselen over de zwangerschap en bevalling. Want “moeder zijn” blijft bijzonder.”

Lenny Volger

Hoorn

Na de academie voor lichamelijke oefening en het werken in verschillende sportgerelateerde bedrijven, ben ik in 2001 begon met de opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. De combinatie van mijn westerse kennis over het menselijke lichaam met de nieuw opgedane oosterse benadering opende voor mij een nieuwe wereld. Het werk als shiatsu therapeut en docent basiscursus Do-in & Shiatsu combineer ik met het moederschap van mijn dochter en zoon.

Het blijven beoefenen van Do-in tijdens mijn zwangerschappen heb ik ervaren als een zeer weldadige aanvulling op de beleving van mijn zwangerschap en de bevalling. Als docente van MAMZ! wil ik je begeleiden om zo evenwichtig mogelijk je zwangerschap te beleven.

Bij mijn lessen voor MAMZ! gebruik ik mijn kennis van de oosterse natuurgeneeskunde, bewegingsvormen als Do-in en zwangerschapsyoga en mijn ervaringen als moeder en leerkracht lichamelijke opvoeding.

Stijntje Rorive-Van der Klei

Amsterdam & Amersfoort

Stijntje is in haar loopbaan begonnen met het geven van tekenen, schilderen en boetseren op therapeutische basis. Zij werkte met kinderen met autisme, ADHD, slechthorende en dove kinderen. Later met volwassenen met chronische pijnklachten en CVA patiënten.

Tijdens haar eigen eerste zwangerschap heeft ze de opleiding tot loopbaancoach gedaan. Dit om mensen optimaal te kunnen begeleiden in hun eigen veranderingsproces. Stijntje heeft zich toen gespecialiseerd in zwangeren. Hiervoor heeft ze de opleiding docent Zwangerschapsyoga gevolgd en een training tot zwangerschapsmasseuse. “Uit je hoofd” en “terug in de buik komen” is een vast motto van haar tijdens de lessen. Naast het werken met zwangeren is zij moeder van twee zoons.

Gaby Bosch

Utrecht

Gaby geeft samen met Marinda de workshop “Happy MAMZ!”. Onder het motto “meer genieten van je moederschap” krijg je meer inzicht in wat jou als moeder drijft en meer keuzevrijheid hoe je daarmee om wil gaan.

Gaby werkt al jaren binnen het welzijnswerk in de gemeente Utrecht. Heeft 4 jaar ervaring in opvoedondersteuning aan huis. Sinds 2009 is zij werkbegeleider en coach van pedagogische medewerkers die werken met het jonge kind. Daarnaast is zij projectleider van het project `In dialoog met ouders` en ´In samenwerking met ouders` binnen de welzijnsorganisatie Spelenderwijs Utrecht.

Gaby is psycho-sociaal counselor en heeft gestudeerd aan de Academie Integrale Menswetenschappen SPSO. Haar hart ligt bij het systemische en contextuele werken en de transpersoonlijke psychologie. Zij heeft diverse trainingen en workshops gevolgd in de ontwikkeling van het jonge kind, educatie voor het jonge kind, opvoedondersteuning, coaching, video-coaching en de dialoogvoering.

‘Ik ben moeder van een zoon van zeventien en een dochter van vijftien jaar oud. Van alle ervaringen in mijn leven heb ik van het moederschap het meeste over mijzelf geleerd. Het moederschap staat zo dicht bij mijzelf en daarbij waren mijn kinderen mijn grootste leermeesters. Mijn persoonlijke missie is een bijdrage te kunnen leveren aan het versterken van de innerlijke kracht en de ´eigenwijsheid´ van moeders. Centraal in mijn begeleiding staat dat ik de ander echt wil ontmoeten en in beweging wil brengen het bewustzijn verder te ontwikkelen.”